fbpx

JOUW GERECHT

 VAN DE BIG GREEN EGG 

KERSTMENU

 

Kerst Menu

*Buiten de kerstmenu’s kan er tijdens kerst ook a la carte gegeten worden!

STARTER

Broodplankje 6,95
Plukbrood met huisgemaakte kruidenboter en olijfolie

Olijven 4,50
Olijven gemarineerd met knoflook en kruiden

VOORGERECHTEN

Broodplank 013 12,50
Olijfolie, tomaat tapenade, parmaham, parmezaanse kaas, olijven, salami,
zongedroogde tomaatjes, gekonfijte ui

Tomatensoep 6,50
Met geroosterd knoflookbrood en pesto

Huisgemaakte franse uiensoep 8,50
Uiensoep met knoflookbrood, gesmolten gruyere kaas

Kreeftensoep 12,50
Rijkgevulde kreeftensoep met rivierkreeftjes en geroosterd knoflookbrood

Carpaccio 14,00
Carpaccio met truffelmayo, pijnboompitten, krokantje
en parmezaanse kaas

Oesters 18,50
Oesters met witte balsamico, sjalot en citroen (per half dozijn – 6 st).

Geitenkaas 12,50
Gekarameliseerde geitenkaas met roggekruim,
notenmix en rode ui compote

Gegrilde Coquilles en scampi 16,50
Coquilles en scampi van de Big Green Egg, courgette,
krokantje van parmezaan en bascilicum schuim

Rouleau van kalfsmuis 14,00
Gevuld met dun gesneden tonijn, zeekraal en salsaverde

Steak tartaar 15,50
Steak tartaar van ossenhaas, truffelmayonaise, kwarteleitje en geroosterd knoflookbrood

Sashimi 18,50
Met tonijn, zalm, coquille, vongole, wakame, zeekraal, wasabimayonaise en kikoman sojasaus

HOOFDGERECHTEN

Paddenstoelen risotto 19,75
Risotto met paddenstoelen, gekonfijte uien, rucola en truffelolie.

Châteaubriand (2 personen) p.p. 27,50
Ossenhaas bereid op de Big Green Egg met seizoensgroenten en rode wijn saus.
De ossenhaas wordt voor u aan tafel getrancheerd

Risotto Frutti di mare 23,00
Met verschillende schaal- en schelpdieren

Spareribs van het iberico varken met oosterse buikspek 22,00
Langzaam gegaarde gemarineerde spareribs afgelakt met een huisgemaakte saus

Rib Roast 300gr 22,00
Iberico varken met pruimenchutney en paddenstoelensaus

Confit canard 25,00
Gekonfijte eend met gemarineerde sinaasappel en truffeljus

Ribeye 26,00
Ribeye gegrild op de Big Green Egg met gekonfijte puntpaprika en pepersaus

Gegrilde zeebaars 250g 24,00
Met saffraansaus en mango mosterd chutney

Rouleau van sliptong 24,00
Gevuld met een farce van gamba en kreeftensaus

Zalmfilet 22,00
Zalmfi let met zeekraal, wakame en huisgemaakte furikake mayonaise

VIP Boot013 (2 personen) (van tevoren reserveren) p.p. 80,00
Entrée: glaasje champagne
Amuse: King crab met huisgemaakte furikake mayonaise en wakame.
Hoofd:
– Ierse Oesters
– Bisque met rivierkreeftjes.
– Combi van schaal en schelpdieren aangevuld met een verschillende sausjes.
Nagerecht: Scroppino met gekonfi jte balsamico aardbeien.

Hamburger Boot 013 18,00
Hamburger met gemengde sla, gekonfijte ui, parmezaanse kaas, krokante spek en truffelsaus.

Gegrilde scampi’s en langoustines 24,00
Met gepofte knoflookmayonaise en gemarineerde zeekraal

Kip 013 20,50
Kip low and slow gegaard op de Big Green Egg,
met gedroogde abrikoos, notenmix, pastrami en kaas

Tournedos 28,00
– Met parmezaan, rucola en truffelsaus.
– Met madeira en gekonfi jte pepersaus.
– Met dun gesneden parmaham en gorgonzola saus. 

Surf&Turf 34,00
Tournedos met pepersaus, langoustines met furikake sojasaus.
(+Gambas bij langoustines 35,00)

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met aardappel wedges.
Supplement salade 2,00 / extra wedges 2,00.

DESSERTS

Chocolademoussetaart 9,00
Met amarena-kersen.

Honing hangop 8,00
Met rood fruit.

Crème brûlée vanille 8,00
Huisgemaakte crème brûlée met vanille en witte chocolademousse.

Cannoli Siciliani (gerecht van de oma van de chef) 10,00
Huls van rietsuiker gevuld met ricotta, karamel, stukjes chocolade en pistache crumble.

Stroopwafelijs 8,00
Met notencrumble, merengue en peer.

Kaasplankje 12,50
5 kazen geserveerd met notenbrood, balsamico en druiven.